SD nekas närvara på dialogmöte om integration | SD Eskilstuna

SD nekas närvara på dialogmöte om integration

Studieförbundet Vuxenskolan Eskilstuna

Ikväll måndag kl. 18 har Studieförbundet Vuxenskolan arrangerat ett dialogmöte med fokus på integration och hur klyftorna kan minskas i Eskilstuna. Fakta och myter kring invandring ska tydligen också diskuteras.

Arbetsförmedlingen, allmänheten och samtliga partier förutom SD har bjudits in. Efter att vi tagit kontakt med arrangören kröp det fram att Studieförbundet tycker att SD inte delar synen om att alla människors lika värde och därför inte är välkomna. Något som självklart inte stämmer, SD ställer givetvis upp på FN:s deklaration om alla människors lika värde.

Det som gör det hela väldigt anmärkningsvärt är att studieförbundet Vuxenskolan är skattefinansierat och till dagens Eskilstuna kuriren slår sig för bröstet och säger följande:

”Att tillåta en debatt om viktiga samhällsfrågor är en viktig del av studiefrämjandets verksamhet. Vi vågar ta upp känsliga frågor och låta argumenten blottläggas för att åsikter ger insikter”

 

Bild på Kim 2014-12-27 3 red

Kommentar från Kim Fredriksson, oppositionsråd (SD)

– Det är oacceptabelt att Vuxenskolan väljer vilka som får och inte får närvara på dialogmöten med allmänheten baserat på vilka åsikter de själva bedömer intresserade deltagare har. Detta eftersom deras verksamheter finansieras via skattesedeln.
Vuxenskolan hycklar inför lokalmedia när de säger att de minsann vågar ta upp känsliga ämnen om invandringspolitiken, men ”råkar” glömma bort att berätta att SD inte är välkomna. Klubben för inbördes beundran har fått ett nytt ansikte.